Στη μοναδική νότια πιάτσα που δεν θα σε απογοητεύσει με τον ψαρομεζέ της, το Υπερωκειάνιο καταφέρνει να γεμίσει τα αμπάρια του με φίλους, που σαλπάρουν για χάρη του ακόμη και από τα βόρεια. Το παλιό ψυγείο, οι πολύχρωμες καρέκλες και τα τραπεζάκια του παλιού καφενείου φρεσκάρονται σε μια νεο-ρουστίκ αισθητική, το πεζοδρόμιο όλους τους καλούς χωρά και η Ιλόνα στην κουζίνα κάνει το θαύμα της να μοσχοβολά ιώδιο. Μικρό το μενού με αρκετά πιάτα ημέρας, εμείς πετύχαμε έναν ψητό γαλέο με γλυκόξινη σάλτσα και πατατοσαλάτα με φρέσκο κρεμμυδάκι και ντομάτα και μια μαγική σουπιά που ψήνεται στα κάρβουνα και γεμίζει με μια αρωματική σάλτσα από ταχίνι, ντομάτα και ωραίο ελαιόλαδο.
Μεζές καλο-μαγειρευτός, με φρεσκάδα, με άποψη, ολίγον-τί νεωτεριστικός, χορταστικός, με βαθιά, σπιτική νοστιμιά. Οι θαμώνες θα σου μιλήσουν για το απερίγραπτο τηγανητό-μπαστουνάκι κολοκυθάκι με τη γιαουρτένια σος, εμείς δοκιμάσαμε την άποψη του πιο μαγειρευτού, όπως τα ζεστά γιαχνιστά χόρτα με μανιτάρια και ζωντανό, ολόγλυκο ντοματάκι και ανάλαφρη ελαφρώς ντοματένια σάλτσα, ένα ποίημα μαγειρεμένο με τόση απλότητα. Το μαρινάτο λαβράκι, χορταστικό στο μάτι, μέσα σε μια απόλυτη ιορροπία λεμονιού και λαδιού, αποκτά προσγειωμένη φαντασία, που θα έστεκε «κύριος» στα πιο γκουρμέ τραπέζια! H ψητή, ολόφρεσκη σαρδέλα φιλετάρεται, ψήνεται ζουμερή, ξαπλώνει πάνω σε μια φρυγανισμένη φέτα από μαύρο προζυμένιο ψωμί με φρέσκια ντοματούλα και κρεμμύδι. Και πολύ καλό, παγωμένο ρακί για να πάνε κάτω τα φαρμάκια, να μυρίσει η ψυχή ανοιχτή θάλασσα και καλοκαίρι.
Μ. Χατζηκυριακού 48, Πειραιάς, 210 418 00 30