Σαλάτα Βίδες Με Pesto Και Κοτόπουλο
Μπορεί να δίνω και την ψυχή μου για τα φρέσκα υλικά που μαγειρεύονται αποκλειστικά και μόνο στο σπίτι, φτιάχνω μόνη τη μαγιονέζα και το pesto μου και ψήνω τις πιπεριές Φλωρίνης χωρίς να λογαριάζω τον μπελά του ξεφλουδίσματος, γιατί η νοστιμιά τους είναι ασύγκριτη! Η αλήθεια, όμως, είναι, πως μερικές φορές οι ρυθμοί της δουλιάς-ή της τεμπελιάς, αφού και σ’αυτή έχουμε δικαίωμα-σε προλαβαίνουν. Και τότε, αντί να πέσεις στο ντελίβερυ, τα βαζάκια στα ράφια ή στο ψυγείο αποδεικνύονται σωτήρια. Αυτή η συνταγή του Μετζέλου Δροσόπουλου, σου δείχνει τον έξυπνο τρόπο, πώς να μπερδέψεις το έτοιμο με το σπιτικό έτσι ώστε να μαγειρέψεις στα γρήγορα ένα πιάτο που δεν θυμίζει με τίποτα ετοιματζίδικο.
Υλικά
Για τη σάλτσα
300 γρ. έτοιμο pesto βασιλικού
100 γρ. φέτα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
150 γρ. μαγιονέζα
400 γρ. βίδες βρασμένες
1 στήθος από κοτόπουλο βραστό σε αλατισμένο νερό, σε μπουκιές
50 γρ. φυστίκι Αιγίνης χοντροσπασμένο
2 πιπεριές Φλωρίνης σε ροδέλες (από βάζο κονσέρβα)
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μούλτι όλα τα υλικά της σάλτσας και στο τέλος προσθέτουμε και τη μαγιονέζα. Ανακατεύουμε.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τις βίδες, τη σάλτσα, το κοτόπουλο, το φυστίκι και τις πιπεριές, προσθέτουμε πιπεράκι και σερβίρουμε.