IMG_20191208_102529

Αυτό που ζητάς από μια βασιλόπιτα, είναι να είναι πεντανόστιμη, να γίνεται εύκολα και γρήγορα και κυρίως να μην σε εκθέσει στις δύσκολες ώρες της γιορτινής προετοιμασίας όπου το μόνο που θα ήθελες να αποφύγεις είναι ένα αποτυχημένο κέικ που κουράστηκες για να το φτιάξεις. Αυτή εδώ γίνεται  μόνο με ένα κουτάλι και ένα μπολ, χωρίς μίξερ, χωρίς μαρέγκα.

IMG_20191208_102544

Με μπόλικη σοκολάτα που όμως κρύβεται και δεν φαίνεται, θα ικανοποιήσει και αυτούς που αγαπούν τα λευκά αλλά και τα σοκολατέμια κέικ.

Υλικά

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

250 γρ. ζάχαρη

250 γρ. βούτυρο γάλακτος Lurpak, λειωμένο

250 γρ. ξερά δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι

200 γρ. κουβερτούρα

200 γρ. λευκή σοκολάτα

200 γρ. αμύγδαλα λευκά

200 γρ. φουντούκια

200 ml κονιάκ

6 αβγά

2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

1 κ.γ. γεμάτο κανέλα

1/2 κ.γ. γαρύφαλο τριμμένο

1 κ.γ. κόλιαντρο τριμμένο

IMG_20191208_103310

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε για 1 ώρα τα δαμάσκηνα στο κονιάκ.

Τρίβουμε στο μούλτι τα αμύγδαλα, τα φουντούκια και τις σοκολάτες.

Στο τέλος, πολτοποιούμε στο μούλτι και το κονιάκ με τα δαμάσκηνα.

Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το βούτυρο, το αλεύρι, τη μπέικιν, τα μπαχαρικά και το ξύσμα και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Με κουτάλι, ενσωματώνουμε στο μείγμα τα υλικά που έχουμε πολτοποιήσει.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς.

Βουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα 30 εκ. ή τη στρώνουμε με βρεμένη λαδόκολα.

Μεταφέρουμε το μείγμα και ψήνουμε για 1 ώρα και 20 λεπτά.

Ξεφορμάρουμε και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Tip

*Αντί για κονιάκ μπορούμε να βάλουμε ρούμι ή ουίσκυ.

*Επειδή έχει βαριά υλικά αυτό το κέικ δεν φουσκώνει πολύ. Αλλά βγαίνει υγρό και ζουμερό, οπότε μην ξεγελαστείτε αν το δοκιμάσετε με πιρούνι και σας βγει υγρό.

*Και στα φρούτα και στους ξηρούς καρπούς, αυτοσχεδιάζουμε: βάζουμε ό,τι μείγμα έχουμε και όποιους ξηρούς καρπούς αγαπάμε, κρατώντας από τη συνταγή μόνο την ποσότητα.

IMG_20191208_103247

Οι γιορτές αξίζουν Lurpak!