Από εδώ ψωνίζω πάντα το προζυμένιο μου καρβέλι, βαρύ, ξινούλι και νόστιμο, όπως θα το έκανε η γιαγιά στο χωριό. Κι όσο και να μην πεινάω, θα λυγίσω στο χειροποίητο, τραγανό φύλλο της πιο ιδανικής σπανακόπιτας. Στον ίδιο ποιοτικό δρόμο και το τσουρέκι τους, πλεκτή κοτσιδούλα ολοστρόγγυλη σαν μαγιάτικο στεφάνι, ζύμη που κρατά αλλά κρατά και το αφράτο της, μπόλικα αρώματα και γέμιση από αληθινή μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα, σε ισορροπία που δεν λιγώνει, απλά δίνει μια επιπλέον επίγευση στην κλασική εκδοχή ενός τσουρεκιού.
Ο φούρνος του παππού, Αγίου Θωμά 34, Μαρούσι, 2106106670