Δυό βήματα από τη θάλασσα της Αγιασού, η τρίτη γενιά της οικογένειας Μπαμπούνη, έχει φτιάξει ένα πρότυπο τυροκομείο, πλάι στο στάβλο με τα 800 ζωντανά της. Ο Μανώλης και η Κατερίνα της 4ης πια γενιάς έχουν αναλάβει την προώθηση, ο αδελφός Γιώργης, βοσκός και τυροκόμος, την παραγωγή. Το φρέσκο γάλα που τυροκομείται αμέσως, νόστιμο, καθώς τα πρόβατα βόσκουν πάνω στο κύμα με την άγρια χλωρίδα του νησιού αλλά και οι παραδοσιακές συνταγές, κρύβονται πίσω από μερικά από τα νοστιμότερα τυριά του Αιγαίου. Το αψύ, δυναμινκό τουλουμοτύρι τους, στην έξυπνη συσκευασία-βαζάκι, τυροκομείται από τον Ιούνη ως τον Σεπτέμβρη. Το πήρα για να φτιάξω πιταρούδια αλλά το βρήκα πολύ πολύτιμο για να το χαραμίσω στη μαγειρική. Πάνω σε φρυγανισμένο ψωμάκι, με λίγο ελαιόλαδο και ρίγανη, είναι όλα τα λεφτά!