IMG_20190226_172322

Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί όταν λέμε πως θέλουμε να μαγειρέψουμε “κάτι πρόχειρο”, βάζουμε και τη σαλάτα σ’αυτή την κατηγορία.

 

IMG_20190226_173809

Το μυστικό της επιτυχίας μιας πράσινης σαλάτας είναι η ποικιλία των λαχανικών, που δίνει διαφορετικές υφές, κάτι που σημαίνει πως πρέπει να βρεις στην αγορά τις σαλάτες, να τις συνδυάσεις, να τις καθαρίσεις, να τις πλύνεις, να τις στεγνώσεις για να μην σου χαλάσουν τη σος και να πετάξεις τις μισές στα σκουπίδια. Με την Ιταλική του Φρεσκούλη, έχεις τη σαλάτα σου τραγανιστή, ολόφρεσκη και ζωντανή στο πιάτο, άισμπεργκ, μαρούλι και ραντίτσιο, να τη διαχειριστείς σε χιλιάδες εκδοχές της φαντασίας σου.

Υλικά

1 συσκευασία Ιταλική Σαλάτα Φρεσκούλης

1 συσκευασία τόνο σε λάδι ή σε νερό

1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο (με το πράσινο μέρος)

λίγο άνηθο ψιλοκομμένο

λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης

Για τη σος

¾ φλ. ελαιόλαδο

χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι

1 κ.σ. μπαλσάμικο

1 κ.γ. μουστάρδα

λίγη ρίγανη

αλάτι

Για συνοδευτικό

1 φέτα ψωμί του τοστ με τυρί, που θα ψήσουμε για 1 λεπτό στο φούρνο, μέχρι να λειώσει το τυρί

Εκτέλεση

Ψήνουμε τις πιπεριές ολόκληρες στον φούρνο και τις κόβουμε σε λωρίδες ή ακόμη πιο γρήγορα, τις καθαρίζουμε, τις κόβουμε σε λωρίδες και τις ψήνουμε στο μάτι, σε δυνατή φωτιά, με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και αλάτι, γυρνώντας και από τις δυό πλευρές.

Χτυπάμε σε μπολάκι όλα μαζί τα υλικά της σος, ξεκινώντας από το λεμόνι, το ξύδι και το μπαλσάμικο, μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Βάζουμε στη σαλατιέρα τη σαλάτα με το κρεμμυδάκι, τον άνηθο και τον μαϊντανό. Αλατίζουμε ελαφρά.

Στραγγίζουμε τον τόνο και τον βάζουμε πάνω στη σαλάτα μαζί με τις πιπεριές.

Περιχύνουμε με τη σος και ανακατεύουμε.

IMG_20190226_172232