20160501_152842 (1)

Είναι μνήμη παιδική, είναι η υπογλυκαιμία του ελληνικού καλοκαιριού, είναι ευκολία: μια γλυκιά μπουκιά μέσα σε παγωμένο νερό, με το άνοιγμα και μόνο, ενός βάζου. Αν το ζεστάνεις, γίνεται και υπέροχο γλάσο για κέικ ή διαφόρων ειδών αμυγδαλόπιτες και καρυδόπιτες ή τρουφάκια. Εγώ πάντα «τα είχα» μαζί του, γιατί κολλάει στα δόντια ή γιατί δεν λιώνει όσο βελούδινα το φαντάζεσαι. Μέχρι που δοκίμασα το χειροποίητο, αγνό, σπιτικό υποβρύχιο βανίλια της Αμαλίας. Αυτό που ακριβώς ονειρεύεσαι: λιώνει σαν μεταξένιο σύννεφο, δεν αφήνει αίσθηση γλυκόζης, μοσχοβολά βανίλια. Σαν παιδικό όνειρο που εκπληρώθηκε στα πιο ιδανικά του! H Αμαλία Μπίρτσα, το φτιάχνει με τα χεράκια της, όπως και όλα τα υπέροχα προϊόντα της μικρής της βιοτεχνίας, στη Χαλκίδα.

Αν βρεθείτε από τη Χαλκίδα, να το πάρετε ή να της τηλεφωνήσετε να σας το στείλει ή να το παραγγείλετε στο site της, amalikerasmata.gr

Αμαλί Κεράσματα, Λ. Χαϊνά 53, 2221 30 78 00