psomi2

Μπροστά στο τηγανητό αβγό δεν βάζω ούτε τηγανητό μπαρμπούνι! Θα μπορούσα να το τρώω κάθε μέρα, χωρίς ποτέ να το βαρεθώ. Τίποτα δεν συγκρίνεται μαζί του, όταν ο μελάτος κρόκος κυλά νωχελικά πάνω σε μια αφράτη μπουκιά ψωμί. Αυτή η συνταγή μου προέκυψε ένα βράδυ που γύρισα κουρασμένη από τη δουλιά. Στο ψυγείο μου είχα αβγά αλλά μου έλειπε το ζεστό, φρέσκο ψωμί. Η Πίτα-Τοστ της ELVIART, που πάντα γεμίζει την ψύξη και την κατάψυξή μου για την ώρα της ανάγκης, όχι μόνο μου έδωσε τη λύση αλλά γέννησε και μια μαγική συνταγή, ένα ολόκληρο δείπνο που τηγανίζεται σε 10 λεπτά, σε ένα τηγάνι. Τηγάνισα πρώτα την πίτα που αφράτεψε και τραγάνισε συνάμα, από πάνω έσπασα το αβγό και πρόσθεσα τριμμένη γραβιέρα. Λίγο πιπέρι και το πιο κολασμένο αβγό με περίμενε στο πιάτο.

Υλικά για 1 άτομο

1 ή 2 αβγά

1 ή 2 πίτες-τοστ της ELVIART

1/2 φλ. τριμμένη γραβιέρα ή οποιοδήποτε άλλο 

3 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι-φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και πρισθέτουμε το ελαιόλαδο.

Μόλις ζεσταθεί, βάζουμε την πίτα και την τηγανίζουμε κι από τις δυό πλευρές, μέχρι να ροδίσει.

Σπάμε από πάνω προσεχτικά το αβγό για να μην διαλύσει και το αλατίζουμε. 

Σκορπάμε ολόγυρα το τυρί, σκεπάζουμε με καπάκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Μόλις πήξει το σπαράδι είναι έτοιμο.

Τελειώνουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή γλυκιά πάπρικα.

avgo

www.facebook.com/elviart