iordΔεύτερης γενιάς φούρναρης, ο Ιορδάνης Φιλοσόγλου πειραματίζεται κάθε μέρα με κάτι καινούριο. Ζυμώνει ένα καταπληκτικό πολύσπορο ψωμί με σίκαλη και προζύμι, γεμάτο αρώματα, που όσο το ξεχνάς τόσο βγάζει αρώματα, χωρίς να ξεραίνεται, χωρίς να μπαγιατεύει. Πρόσφατα, έβγαλε και ένα υπέροχο σταρένιο σε ταψί, που μοσχοβολά αληθινό, ξινό προζύμι, όπως τα παλιό χωριάτικο ψωμί της γιαγιάς. Πρόσφατα παρακολούθησα από κοντά το τελευταίο του πείραμα, με αλεύρι από δίκοκκο σιτάρι, αυτό που λέμε ζέα, από τους μύλους Λούλη, Αγίου Γεωργίου. Βγήκε αυτό το μαγικό ψωμάκι, ιδανικό για όσους είναι δυσανεκτικοί στη γλουτένη, μπουκιά και συχώριο.

Ογλ 14, Βόλος, 24210 38221

psimi