Στον πεζόδρομο της νέας πιάτσας του Χαλανδρίου, ανάμεσα στα μπαρ, θα το ξεχωρίσεις από τις λευκές καρεκλίτσες του που θυμίζουν νησιώτικη ταβέρνα. Διάλειμμα στη δυνατή μουσική, εδώ μπορείς να έρθεις για ένα διάλειμμα που θα σε «στηλώσει» πριν συνεχίσεις το κλάμπιν. Μέσα, τα ελάχιστα τετραγωνικά του διαθέτουν το δικό τους πρωτότυπο διακοσμητικό στίγμα, οι σούπες Gambell του Γουόρχολ πλάι στα λευκά ράφια με τους ντοματοπελτέδες και τα μπουκάλια και το νεοκλασικό πλακάκι που καδράρει την ψησταριά. Το Πηρούνι ξεχωρίζει για την καλή ποιότητα στο φρέσκο κρέας του και τα χειροποίητα καλαμάκια του. Πίτα αφράτη σαν λουκουμάς, ελαφρύ κεμπάπ, σπιτικό μπιφτέκι από μοσχάρι ή γαλοπούλα, σπιτικό το τζατζίκι, η τυροκαυτερή και η σος με μουστάρδα και μέλι. Η συνταγή ψαγμένη, από το 1958, συνδυάζει το κρέας όπως παλιά, με πιπεριά, φρέσκια ντομάτα και πάπρικα. Αν θέλεις, η πίτα σου μπορεί να ζωντανέψει με λίγο σκόρδο και να συνοδεύσεις τις πατάτες με τη νόστιμη σάλτσα φέτας, γεύση τυριού με μια ελαφρώς καυτερή επίγευση ή με κάποια από τις καυτερές σος που εισάγει αποκλειστικά το Πηρούνι.
Ιφικράτους 3, Χαλάνδρι, 2106823413, Αγ. Κωνσταντίνου 46, Μαρούσι, 2106180707