20160412_152532

Ο χαλβάς του μπακάλη, είναι ο καλύτερος φίλος στην υπογλυκαιμία μιας νηστείας. Αν έχεις βαρεθεί την κλασική του εκδοχή, μέσα σε 2 μόνον λεπτά, μπορείς να τον μεταμορφώσεις σε ένα θεϊκό, υγιεινό γλυκό. Ζεστός, λιώνει σαν αρωματική λάβα πάνω σε μια τραγανή ρυζογκοφρέτα, σε κάνει να τον αγαπήσεις κεραυνοβόλα, ακόμη κι αν δεν είναι το πιο αγαπημένο σου γλυκό, όπως έγινε στην περίπτωσή μου. Ένα γλυκό για όλες τις ώρες που ταιριάζει απίθανα και στο πρωινό. Εγώ το φτιάχνω με ένα θεσσαλονικιό, αυθεντικό χαλβά από παλιά οικογένεια, (Χαλβάς Σαλονικιός Μελετιάδη) που επειδή δεν έχει πολύ «κόρδα» λιώνει ιδανικά και γίνεται σαν βελούδινη κρέμα. Τον βρίσκω στο κέντρο, Μ. Βορριά, Ευριπίδου 22.

20160217_155613

Υλικά για μία μερίδα

1 ρυζογκοφρέτα

3-4 φετάκια χαλβά βανίλια (κατά προτίμηση)

1 μικρό καρεδάκι φρέσκο πορτοκάλι με τη φλούδα

κανέλα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Βάζουμε πάνω στη ρυζογκοφρέτα το πορτοκάλι και πάνω του το χαλβά.

Ψήνουμε για 2 λεπτά σε ζεστό φούρνο στους 180 βαθμούς.

Μόλις δούμε ότι ο χαλβάς έλιωσε και πριν αρχίσει να ροδίζει, βγάζουμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε με κανέλα και τρώμε τη ρυζογκοφρέτα καυτή, μόλις βγει από το φούρνο, διαφορετικά κρυώνει και χάνει όλη τη χάρη της.