Σουβλάκι από σπίτι
Τα καρό τραπεζομάντιλα στα πέντε μόλις, τραπέζια, το αμπαζούρ, οι φωτογραφίες με όλων των ειδών τους σταρ, από τη Μπέλου μέχρι τον Μόρισον καδραρισμένες στον τοίχο, θυμίζουν περισσότερο κόζυ κοριτσίστικη τραπεζαρία με-ωραία-άποψη, παρά σουβλακερί. Κι όμως, μια σπιθαμή χώρος χωρίζει το κουκλίστικο αυτό σκηνικό, στο οποίο θες να μπεις, να κουλουριαστείς, να χουχουλιάσεις για να μην ξαναβγεις πια, από την ψησταριά. Το πώς ωστόσο, καμμιά οσμή δεν προδίδει την ιερή βαρβατίλα, είναι ένα θαύμα της τεχνολογίας ή απλά, της φροντίδας των ιδιοκτητών. Οι οποίοι-πατέρας και γιος-έφεραν μαζί τους από την Πάτρα μια άλλη τέχνη αλλά και μια άλλη άποψη για το σουβλάκι, που έπειπε από τη νέα μοδάτη πιάτσα του Παγκρατίου. Οι πιπεριές Φλωρίνης, οι μελιτζάνες και τα μανιτάρια ψήνονται στα κάρβουνα στην πιο υπέροχη σαλάτα λαχανικών, κι όσο για το crash test της ποιότητας και του ψήστη, που αναγνωρίζεις μόνο αν φας ένα σκέτο χοιρινό καλαμάκι, εδώ θα σε αφήσει με το στόμα μπουκωμένο αλλά…ανοιχτό. Κρέας σαν αυτό που θα διάλεγες σπίτι σου, ονειρικά ζουμερό και βαθιά νόστιμο. Το μπιφτέκι, σαν να το έφτιαξες σπίτι, με πλούσιο το άρωμα του μαϊντανού, ακουμπά αρμονικά στις αλάδωτες πιτούλες ολικής, που διαθέτουν αυτό το λίγο τραγανό που κάνει όλη τη διαφορά της νοστιμιάς. Το κοτόπουλο ψήνεται και σε παϊδάκι, οι σπιτικές πατατούλες-όνειρο, σπασμένες και τραγανές, κόβονται στο χέρι, οι χορτοφάγοι έχουν το δικό τους σουβλάκι με χαλούμι, πολλές ολόφρεσκες σαλάτες, σπιτική μουστάρδα και τυροκαυτερή. Στα συν η καταπληκτική ρακή, κάτι που αντιλαμβάνεσαι κυρίως την επομένη το πρωί.
Αρχελάου 16, Παγκράτι, 2107237100