koulou

Η Λήμνος φημίζεται για τα σιτηρά της, τα οποία καλλιεργεί από την αρχαιότητα. Και πραγματικά, κανένα άλλο αλεύρι δεν κάνει τόσο νόστιμο ψωμί κι αυτό ανοίγει το καλύτερο φύλλο για πίτα. Τα παιξμάδια της, από 100% σίκαλη ή 100% σταρένιο λημνιό αλεύρι είναι πραγματική εμπειρία. Κάνουν το νοστιμότερο ντάκο, τρώγονται και χωρίς να τα βρέξεις αλλά κι αν τα βρέξεις ελαφρά δεν διαλύονται, διατηρούν στιβαρή την υφή τους και όταν τα τρως νομίζεις ότι γεύεσαι τον ήλιο του καλοκαιριού πάνω στα σταροχώραφα, μια νοστιμιά που έρχεται από πολύ-πολύ παλιά.