D36A827164F3A3B07AF7D4FABBF860B5

Όταν η Ηλιούπολη κοιμόταν τον ήσυχο ύπνο του δικαίου μιας καθημερινής, η δροσερή, καταπράσινη αυλή στο Κουρδιστήρι βίωνε το δικό της πάρτυ. Μια κεφάτη φασαρία κομμένη και ραμμένη στο μπρίο του Θέμη-και συνιδιοκτήτη. Ο Γιάννης Τσιάκος, νεότατος σεφ και ιδιοκτήτης, με προϋπηρεσία στα καλύτερα τραπέζια της υψηλής δημιουργικής κουζίνας, δίνει μια άλλη νοστιμιά σε όσα θα σου φανούν κλασικά στην πρώτη τους ανάγνωση και φέρνει προϊόντα μικρών παραγωγών από τη Λακωνία και την Κρήτη στην κουζίνα του.  Το ψητό καπνιστό τυρί της Χαλκιδικής ταιριάζει με μια μαρμελάδα περγαμόντο, το τσαλαφούτι δίνει μια άλλη πρωτοτυπία σε μια πράσινη σαλάτα με βαλεριάνα. Τα σουσαμάτα τραγανά κριτσινάκια δίνουν μια διαφορετική νότα στη σαλάτα ντομάτα με την ξινομυζήθρα, οι φρέσκιες τηγανητές πατάτες, κόλαση. Το λαχματζούν με τον κυμινάτο κιμά πεντανόστιμο, ισορροπημένο και ανάλαφρο, ο ζουμερός γύρος και το κεμπάπ γιαουρτλού που ανασταίνεται από την ήπια αψάδα μιας σάλτσας με χορσράντις αρκούν για να σε κουρδίσουν για μια δεύτερη επίσκεψη στο Κουρδιστήρι. Το σωστό μεζεδοπωλείο κρίνεται κι από τα απολύτως γκουρμέ γλυκά του, το παγωτό μπράουνις με γκοφρέτα από κορνφλέικς, μια αυθεντική κρέμα καταλάνα ή ένα μωσαϊκό με σάλτσα σοκολατένια. Κι ένα σπιτικό ρακόμελο με κόκκινο ημίγλυκο κρασί για το δρόμο! Εγώ δεν ήμουν τυχερή αλλά αν πάτε Σαββατοκύριακο παίζει και ζωντανή μουσική.

Πριάμου & Κ. Καραμανλή 3, Κ. Ηλιούπολη, 2109927711