ragian site-41-500x500

Τροφή-ελιξίριο, είναι αιώνες διαδεδομένο στη Ρωσία και στην Ασία για τις αντιμικροβιατικές του ιδιότητες, το καλό που κάνει στο πεπτικό και το νευρικό σύστημα, στο μεταβολισμό, τις αλλεργίες και τη θρεπτική του αξία: τα ευεργετικά βακτήρια που ζυμώνονται με αποβουτυρωμένο αγελαδικό γάλα και δίνουν ένα ελαφρύ, νοστιμότατο ρόφημα γεμάτο βιταμίνες Β, Β12, φολικό οξύ, μαγνήσιο, αμινοξέα και ιχνοστοιχεία, που μπορούν να χαρούν ακόμη και όσοι έχουν δυσανεξία στη λακτόζη. Όλα τα κεφίρ δεν είναι το ίδιο νόστιμα. Η εταιρία Ραγιάν από το Κιλκίς, έχει τη συνταγή αλλά και το καλό γάλα. Προσωπικά, το πίνω κρύο σαν το πιο υπέροχο αναψυκτικό αλλά το βάζω και στα γλυκά, τα κέικ και σε όποια συνταγή περιέχει γάλα. Επίσης, στα χνάρια των ηθών της Τουρκίας, το πίνω σαν αϊράν, με το φαγητό, καθώς βοηθά το μεταβολισμό όταν στο τραπέζι υπάρχει κρέας.

Ελληνικά Καλούδια, Χατζηχρίστου 8, Ακρόπολη, 210 9224 060