baba

Ο Απόστολος Παναγιωτίδης μαθήτευσε στην τέχνη του μπαμπά, κοντά στους γάλλους ζαχαροπλάστες του Πελίτ και του Μπελάν-τα πιο διάσημα ελληνικά ζαχαροπλαστεία της Πόλης-πριν έρθει στην Αθήνα με τον ξεριζωμό του ’74. Με τον γαμπρό του Κωνσταντίνο Ζάαρη, φτιάχνουν τα μπαμπαδάκια τους με την ίδια παλιά τεχνική και την υπομονή που χρειάζεται για να φουσκώσει σωστά η ζύμη. Το ωραιότερο μπαμπά της Αθήνας, έχει λίγο κονιάκ στο σιρόπι του, φέτες πορτοκάλι για άρωμα, λίγη μαρμελάδα βερύκοκο για να γυαλίσει και κείνη την ολόσωστη ζύμη που αντιστέκεται χωρίς να παπαριάζει από το σιρόπι. Σε μικρό και μεγάλο μέγεθος τρώγεται απολύτως νοσταλγικά!

Ρίο, Πρωτέως 4 & Μουσών, Π. Φάληρο, 2109831892