20160910_140021

Μπορείτε να το κάνετε και με αρνάκι, κοτόπουλο ή και φιλέτο ψαριού

 Υλικά

500 γρ. μοσχαράκι βρασμένο, κομμένο σε μεγάλους κύβους

3 κ.σ. ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 πιπερίτσα τσίλι φρέσκια, ψιλοκομμένη

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 σπόρους κάρδαμο λίγο σπασμένους στο γουδί

1 ξύλο κανέλα

1 κ.γ. κύμινο

1 κ.γ. κόλιανδρο σκόνη

3-4 γαρύφαλα

1 κ.γ. τούρμερικ

2 κ.γ. πράσινη η κόκκινη πάστα κάρυ

1 ντομάτα σε κυβάκια

1 συσκευασία γάλα καρύδας

μαϊντανό ή φρέσκο κόλιανδρο σε φυλλαράκια

αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

20160910_140041 (1)

Σε χαμηλή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τσίλι και όλα μαζί με το κάρδαμο, την κανέλα, το κύμινο, τα γαρύφαλα και το τουρμερίκ , μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι.

Προσθέτουμε το κρέας και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό.

Ρίχνουμε την ντομάτα και την πάστα κάρυ διαλυμένη σε 1 φλ. νερό, αλατίζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε το φαγητό σκεπασμένο για μισή ώρα.

Στο τέλος, ρίχνουμε το γάλα καρύδας και αφήνουμε για άλλες δυό βράσεις.

Ρίχνουμε τον κόλιανδρο ή τον μαϊντανό και σερβίρουμε πάνω σε λευκό ρύζι μπασμάτι.

Ένα φαγητό που μοσχοβολά εξωτική Ανατολή, από το Μπαγκλαντές μέχρι την Καλκούτα!