image00004

Μια σπανακόπιτα, όπως και να το κάνεις, έχει τον κόπο της. Η τάρτα, πάλι, έχει την ίδια και ίσως καλύτερη γεύση και γίνεται γρήγορα και πανεύκολα.

image00007

Να μια άριστη ευκαιρία να εκμεταλλευτείς λίγο φύλλο που σου περίσεψε από κάποια άλλη συνταγή. Τί φύλλο; Κάνουν όλα! Και η σφολιάτα και η κουρού και το χωριάτικο και το φύλλο κρούστας.

Υλικά

1 φύλλο σφολιάτα ή 2-3 οποιαδήποτε φύλλα

250 γρ. σπανάκι

250 γρ. σέσκουλα

3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

4 κ.σ. ελαιόλαδο

3 αβγά

1 συσκευασία φρέσκο τυρί  κρέμα arla χωρίς συντηρητικά

1 φλ. γάλα

1 συσκευασία σκληρό τυρί Δανίας arla τριμμένο

100 γρ. φέτα χοντροσπασμένη

100 γρ. βούτυρο γάλακτος lurpak λειωμένο

αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και μαραίνουμε χοντροκομμένο το σπανάκι και τα σέσκουλα μέχρι να μαραθούν και να απορροφήσουν εντελώς τα υγρά τους. Σε δυνατή φωτιά δεν θα χρειαστεί πάνω από 1 λεπτό. Αλατίζουμε ελαφρά.

Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε τον άνηθο, τον μαϊντανό και τα κρεμμυδάκια πολύ ψιλοκομμένα, μαζί με το πράσινο μέρος τους.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με το γάλα, το τυρί κρέμα και το τυρί Δανίας, κρατώντας λίγο από το τελευταίο για την κρούστα. Προσθέτουμε πιπέρι.

Βουτυρώνουμε την ταρτιέρα.

Στρώνουμε πατσαβουριαστό το φύλλο, αφήνοντας να προεξέχει στα τειχώματα.

Απλώνουμε στην επιφάνεια τα χορταρικά και πάνω τους τη φέτα.

Περιχύνουμε με το μείγμα αβγών-τυριών, φροντίζοντας να καλύψει όλη την επιφάνεια.

Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί Δανίας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 περίπου λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ωραία η επιφάνεια.

Τips

*Βάλτε ό,τι φρέσκα μυρωδικά και άγρια χόρτα έχετε. Όσο περισσότερα, τόσο καλύτερα.

image00013

Το καλό φαγητό αξίζει lurpak!