IMG_20191208_120927

Μια γιορτινή τάρτα, ιδανική για να τη συνδυάσεις με μια πράσινη σαλάτα στην αρχή ενός καλέσματος. Από τις πιο κλασικές γαλλικές τάρτες, που γίνονται γρήγορα και πάντα πετυχαίνουν.

IMG_20191208_120748

Υλικά

Για τη βάση

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

150 γρ. βούτυρο γάλακτος Lurpak, κρύο σε κυβάκια

2 κ.σ. γάλα

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. ζάχαρη

Για τη γέμιση

4 αχλάδια καθαρισμένα, σε λεπτά φετάκια (αν είναι μεγάλα, θα βάλετε 3)

1 κ.γφ. βούτυρο Lurpak

1 συσκευασία μπλε τυρί Danablu

2 μικρές συσκευασίες κρέμα γάλακτος arla

4 αβγά

150 γρ. έμενταλ τριμμένο

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 φλ. καρύδια χοντροσπασμένα

πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη, κοσκινίζουμε το αλεύρι.

Προσθέτουμε το βούτυρο, το γάλα, το αλάτι και τη ζάχαρη και με τα δάχτυλα τρίβουμε το μείγμα, μέχρι να γίνει ψιχουλιαστό και να ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά.

Βάζουμε τη ζύμη ανάμεσα σε δυό χαρτιά ψησίματος και την ανοίγουμε σε φύλλο, στο μέγεθος της ταρτιέρας μας (υπολογείστε και τα τειχώματα).

Όπως είναι με τα χαρτιά, την αφήνουμε μισή ώρα στο ψυγείο.

Σε λενα αντικολλητικό τηγανάκι, λειώνουμε το 1 κ.γ. βούτυρο και σε δυνατή φωτιά, σοτάτουμε τα αχλάδια μέχρι να ροδίσουν και να πιουν τα ζουμάκια τους.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε καλά την κρέμα με τα αβγά με σύρμα, προσθέτουμε το έμενταλ, τον μαϊντανό, τα κρεμμυδάκια, το μπλε τυρί χοντροσπασμένο, προσθέτουμε πιπέρι και ανακατεύουμε.

Βουτυρώνουμε την ταρτιέρα.

Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και με τη βοήθεια του χαρτιού ψησίματος την απλώνουμε στη βάση της ταρτιέρας.

Την τρυπάμε παντού με πιρούνι.

Απλώνουμε τα αχλάδια στη βάση, στη συνέχεια απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα και πασπαλίζουμε με τα καρύδια.

Εφαρμόζουμε καλά τη ζύμη στο γείσο της ταρτιέρας.

Ψήνουμε για 30-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ωραία η επιφάνεια.

IMG_20191208_120908

Το καλό φαγητό αξίζει Lurpak!