spiroulina

Την έχουν αποκαλέσει “υπερτροφή” και “τροφή του μέλλοντος”. Η σπιρουλίνα ατσαλώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, δυναμώνει την καρδιά, προλαμβάνει την οστεοπώρωση, βοηθά στην αρθρίτιδα, την αναιμία και την κατάθλιψη, ρίχνει τη χολυστερίνη και αποτοξινώνει τον οργανισμό. Οι περισσότεροι, το μαγικό αυτό φύκι που παράγεται στην Ελλάδα κοντά στις Σέρρρες σε μεγάλη ποσότητα, το παίρνουμε σε χάπι. Ωστόσο, χίλιες φορές πιο νόστιμα να το απολαύσεις σε μια μακαρονάδα. Το “Χιώτικο Κελάρι” το συνδυάζει με κρίταμο, που σημαίνει επιπλέον ιώδιο. Δεν λασπώνει, είναι νόστιμο και ταιριάζει ιδιαίτερα σε θαλασσινές μακαρονάδες.

Παντοπωλείο Μεσογειακής Διατροφής, Σοφοκλέους 1, 2103628738