Μια πανέξυπνη, πανεύκολη και πιο γρήγορη δεν γίνεται, συνταγή για τα υπεροχότερα μάφινς.
Στην καρδιά τους, είναι γεμάτα με πραλίνα φουντουκιού. Μπορείτε να τα γεμίσετε και με σοκολατένιο ταχίνι, για περισσότερη-θετική-ενέργεια. Μια συνταγή που μπορεί να φτιάξει και ένα παιδί χωρίς να κινδυνεύσει, από κείνες που ταιριάζουν γάντι στα πρώτα βήματα της κουζίνας. Ελάχιστα υλικά που έχουμε πάντα στο ψυγείο, νοστιμιά μαγική, που μυρίζει σοκολάτα, βούτυρο και κανέλα, ιδανικά για το πρωινό, για το κολατσιό, για το σχολείο αλλά και για μετά το φαγητό, με μια μπάλα παγωτό βανίλια. Τρώγονται καλύτερα ζεστά και μυρωδάτα από το φούρνο!
Υλικά
12 φέτες ψωμί του τοστ
6 γεμάτες κ.γ. πραλίνα σοκολάτα
100 γρ. βούτυρο γάλακτος Lurpak
3 αβγά
1 φλ. γάλα
κανέλα και ζάχαρη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μπρίκι, σε μέτρια φωτιά να μην κάψει.
Βουτυρώνουμε καλά μια φόρμα για 6 Cup cakes ή μικρά κεκάκια
Κόβουμε τις φέτες σε στρογγυλές ροδέλες, εγώ το έκανα με ένα καπάκι με φαρδύ γυάλινο βάζο μαρμελάδας.
Σε ένα μπολ, χτυπάμε το γάλα και τα αβγά.
Βουτάμε κάθε στρογγυλό ψωμάκι στο μείγμα αβγό-γάλα και το στρώνουμε σε κάθε φορμάκι.
Γεμίζουμε κάθε θήκη με μια κουταλιά πραλίνα φουντουκιού.
Βουτάμε τα υπόλοιπα ψωμάκια στο μείγμα αβγό-γάλα και σκεπάζουμε, πιέζοντας προς τα μέσα με τα χέρια μας τις άκρες, να εγκλωβιστεί καλά η πραλίνα και να μην χυθεί στο ψήσιμο.
Μοιράζουμε το βούτυρο που έχει περισέψει σε κάθε θηκούλα, πασπαλίζουμε τα μάφινς με κανέλα και ζάχαρη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ωραία!
Το καλό φαγητό αξίζει Lurpak!