Ο Ανδρέας (Λαγός) έχει έναν τρόπο να παρουσιάζει σαν κάτι εξαιρετικό ακόμη και το πιο απλό πιάτο, ένα αβγό τηγανητό, μια τηγανιά πατάτες. Μαζί του έμαθα ότι τα πάντα κρύβονται πίσω από τις εντυπώσεις. Το εφέ που δημιουργεί στο τραπέζι μια απλή σαλάτα όταν σερβίρεται πάνω σε ένα μεγάλο ξύλο κοπής, οι πατάτες που έρχονται μέσα σε ένα χωνάκι από ωραίο χαρτί. Έτσι το κάλεσμα των φίλων γίνεται μια απλή υπόθεση, με μια σαλάτα και πατάτες τραγανές, καυτές από το τηγάνι, όπως όλοι τις λατρεύουμε. Τα δυό συνοδευτικά θα τους δώσουν το κατιτίς παραπάνω, και δεν έχεις να ασχοληθείς, αφού ετοιμάζονται από πριν. Α! και μην ξεχάσετε μια ωραία σαλατούλα!
Κρέμα μαγιονέζας με αρωματικά
Υλικά
2 κ.σ. μαγιονέζα
2 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο ή το πράσινο από φρέσκο κρεμμυδάκι
2 κ.σ. εστρσγκόν αποξηραμένο
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ.σ. λευκό ξύδι
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε με κουτάλι όλα τα υλικά μας πολύ καλά.
Γλυκιά σάλτσα με κονιάκ
100 γρ. κέτσαπ
1 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. λευκό ξύδι
1 κ.σ. κονιάκ
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλι, όλα μαζί τα υλικά.
Συνοδευτικό με φέτα
150 γρ. φέτα τριμμένη
ξύσμα από 1 λεμόνι
πιπέρι
1 κλωναράκι φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο με ψαλίδι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε καλά όλα μαζί τα υλικά.
Για να πασπαλίσουμε τις πατάτες
Φτιάχνουμε ένα μείγμα από χοντρό αλάτι, ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο, πάπρικα γλυκιά και καβουρδισμένο σουσάμι