cup

Η Πόλυ Αντωνιάδη πέρασε από τη διαφήμιση και το εμπόριο παπουτσιών πριν κατασταλάξει σε ένα ροζ σαν καραμέλλα και κουκλόσπιτο της Μπάρμπι, καφέ-ζαχαροπλαστείο που σφίζει από ζωή και χρώμα, στο Εμπορικό Κέντρο του Χολαργού. Όλα ξεκίνησαν από την κουζίνα του σπιτιού της, όπου έφτιαχνε η ίδια τα κεκάκια για τις γιορτές των δυό γιων της. Από πάρτυ σε πάρτυ, το ταλέντο της διαδόθηκε στον κύκλο της, μέχρι που αποφάσισε να κάνει το χόμπυ της δουλιά και να επιστρέψει σαν καλό κορίτσι στο θρανίο, για να μάθει από μέσα όλα τα μυστικά της baking happiness. Τα σεμινάρια στο Λονδίνο, στην Ακαδημία της Πέγκυ Μπόρσεν-γκουρού του cup cake- της έδωσαν την τεχνογνωσία, τα γλυκά που έφτιαχνε στα παιδιά της την έμπνευση, η γλυκιά σαν Μαντόνα Ελπίδα βάζει το παραμυθένιο ντιζάιν κι ο Παναγιώτης Ντρης, πίσω από την ανοιχτή κουζίνα του ψήνει ολόφρεσκα και λαχταριστά τα γλυκάκια μπροστά στα μάτια σου όσο εσύ πίνεις ένα υπέροχο εσπρεσάκι ή ένα τσάι από την τεράστια ποικιλία του μενού, κι ενώ γύρω του τιτιβίζουν οι έξι συνολικά γυναίκες που εξυπηρετούν το κατάστημα. Όλα θυμίζουν ζαχαρένιο παραμύθι, από τα θέματα που στολίζουν τα μπισκότα μέχρι τα διαφορετικά χρώματα και τα ονόματα των γλυκών: chocolate heaven, crazy vanilla, pink velvet. Σε αντίθεση με πολλά από τα αμερικάνικα γλυκά που κυκλοφορούν στην πόλη, η Πόλυ βάζει σαν πρωτεραιότητα την αγνή πρώτη ύλη, τη λιγοστή ζάχαρη, το «όσο πρέπει» αλεύρι, το αγνό βούτυρο αγελάδος αντί για μαργαρίνη, τα φυσικά αιθέρια έλαια στα αρώματα της λεβάντας, του ιλάνγκ-ιλάνγκ, του τριαντάφυλλου ή του γιασεμιού που αρωματίζουν τα γλυκά της. Δοκιμάστε το απολύτως σπιτικό cheese cake μπράουνι που λιώνει σοκολατένια στο στόμα, το αλμυρό cup cake με λιαστή ντομάτα και προσούτο αλλά κα τα σάντουιτς με τα Leo’s bagels, τα μοναδικά αυθεντικά στην ελληνική επικράτεια, που γίνονται βραστά πριν περάσουν από το φούρνο σύμφωνα με την παραδοσιακή συνταγή .

Περικλέους 56, Χολαργός, 2106516296

olo