makarohaitog

Μια μακαρονάδα που γίνεται στη στιγμή, μοσχοβολά καλοκαίρι και βασιλικό και παίρνει βελούδινη υφή, μεστή νοστιμιά και πολλές βιταμίνες από το Μακεδονικό Ταχίνι στη σάλτσα της.

Υλικά για 4 άτομα

1 πακέτο στρφτούδια ή οποιοδήποτε άλλο ζυμαρικό

 κιλό μικρά κολοκυθάκια κομμένα σε μπαστουνάκια

4 κ.σ. ελαιόλαδο

4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο

1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό χοντροκομμένο

φλούδες παρμεζάνα για το σερβίρισμα

πολύχρωμα τριμμένα πιπέρια για το σερβίρισμα

4 κ.σ. Μακεδονικό Ταχίνι

5 κ.σ. νερό

χυμό από 1 λεμόνι

ξύσμα από 1 λεμόνι

αλάτι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια al dente και τα κρατάμε δίπλα μας στην κατσαρόλα τους όσο φτιάχνουμε τη σάλτσα, χωρίς να τα στραγγίσουμε.

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε καλά το ταχίνι, το νερό και το χυμό λεμονιού μέχρι να πάρουμε μια παχύρευστη σάλτσα. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο επιπλέον νερό.

Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κολοκυθάκια αφού τα αλατίσουμε, σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαραθούν, για 1-2 λεπτά. 

Προσθέτουμε το σκόρδο και φέρνουμε δυό βόλτες.

Με μια τρυπητή κουτάλα, μεταφέρουμε τα μακαρόνια στο τηγάνι και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε τη σάλτσα ταχινιού, τον βασιλικό και το ξύσμα και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε με την παρμεζάνα και μπόλικο πιπέρι.

Δεν μπορεί, σίγουρα έχετε και σεις τις δικές σας συνταγές με Μακεδονικό Ταχίνι. Τις περιμένω εδώ, στα σχόλια, στο Facebook και στο Instagram με το hashtag #makedonikotahini