Όσο πλησιάζουν οι γιορτές, τόσο τα Σαββατιάτικα μαγειρέματα του Μιράν μυρίζουν γιορτή, μυρίζουν ψώνια, λιχουδιές, τσίκνα από λουκάνικα στα κάρβουνα, ευχές και τσουγκρίσματα, φίλοι που ανακαλύπτουν ξανά τη μαγεία του παλιού μπακάλικου, εκεί όπου τα ψώνια, στην πιο μαγική αγορά της πόλης, είναι απλά μια δικαιολογία για να συναντήσεις γνωστούς, δοκιμάζοντας τις μπουκίτσες της παράδοσης που θα στολίσουν το γιορτινό σου τραπέζι.
Καγιανάς με παστουρμά
Χρόνος προετοιμασίας: 10, μαγείρεμα: 25 λεπτά
Υλικά για 4 άτομα
3 ώριμες ψιλοκομμένες ντομάτες
7 πιπεριές κέρατο
1 κ.γ. ζάχαρη
4 σκελίδες σκόρδο σε ροδελίτσες
2 φέτες παστουρμά ανά άτομο
½ φλ. ελαιόλαδο
2 αβγά ανά άτομο
λίγη ρίγανη
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα φαρδύ τηγάνι, σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά στο ελαιόλαδο τις πιπεριές για 1 λεπτό, προσθέτουμε τις ντομάτες, το σκόρδο, τη ζάχαρη και το αλάτι, μέχρι να μαγειρευτεί η σάλτσα και να απορροφήσει τα υγρά της.
Απλώνουμε τις φέτες παστουρμά στο τηγάνι.
Σπάμε τα αβγά στο τηγάνι, τα τρυπάμε απλά με ένα πιρούνι να χυθεί ο κρόκος, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά, σκεπάζουμε με καπάκι και ψήνουμε μέχρι να μαγειρευτεί το ασπράδι.
Σερβίρουμε με ρίγανη ή με πιπέρι.