Υλικά για 2 άτομα
500 γρ. σπανάκι
1 μεγάλη κ.σ. βούτυρο αγελάδος
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3-4 κλωναράκια ψιλοκομμένο άνηθο
4 αβγά
πάπρικα
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε το σπανάκι και το αχνίζουμε σε δυνατή φωτιά σε μια σκεπασμένη κατσαρόλα χωρίς να προσθέσουμε ο,τιδήποτε άλλο για 1-2 λεπτά.
Το στραγγίζουμε.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε για 1-2 λεπτά το κρεμμυδάκι.
Προσθέτουμε το σπανάκι με τον άνηθο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε για άλλο 1 λεπτό.
Με το πιρούνι σχηματίζουμε “φωλίτσες” ανάμεσα στο σπανάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σπάζουμε μέσα τους προσεχτικά τα αβγά. Τα αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.
Σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε τα αβγά να ψηθούν.
Τα πασπαλίζουμε με πάπρικα και τα τρώμε ζεστά!
Tip
*Aυτή η συνταγή γίνεται μαγική μόνο με φρέσκο σπανάκι.
*Το μυστικό είναι να μην παραψήσεις το αβγό, έτσι ώστε ο κρόκος να σπάσει και να κυλήσει πάνω στο σπανάκι.
(photo Makos)