20170220_152150

Από τις συνταγές που θα τρέξω να φτιάξω μόλις ακούσω το “μαμά πεινάω” του γιού μου!

20170220_151800

Στον κώδικα μαμάς-παιδιού, αυτό σημαίνει πως πρέπει το φαγητό να είναι έτοιμο σε χρόνο ντε-τε, καθώς κανένα παιδί δεν ξέρει να περιμένει όσο κι αν μεγαλώσει και πως σίγουρα, δεν θα ήθελε να φάει ψαρόσουπα αλλά υδατάνθρακα, κατά προτίμηση βουτυράτο και τραγανό από το φούρνο, με τυριά που λιώνουν μαστιχωτά. Ένα πιάτο που μοιράζονται και οι φίλοι με τον ίδιο ενθουσιασμό σε ένα τραπέζι αλλά και συ, στο καθημερινό τραπέζι μετά τη δουλιά, όταν δεν έχεις όρεξη να μαγειρέψεις κάτι πολύπλοκο.

20170220_151955

Υλικά 

20170220_143740

Για 4 άτομα

8 φέτες ψωμί του τοστ (κατά προτίμηση χωρίς κόρα)

300 γρ. τυρί Havarti (2 συσκευασίες σε φέτες)* σας προτείνω το Havarti γιατί λιώνει πιο γρήγορα και πιο μαστιχωτά από οποιοδήποτε τυρί και έχει μια απαλή, διακριτική νοστιμιά που πάει με όλα. Αλλά και γιατί οι φέτες του έχουν ακριβώς το μέγεθος της φέτας του ψωμιού, οπότε “χτίζουν” τέλεια το σουφλέ.

200 γρ. μανιτάρια φρέσκα σε φέτες

1 κρεμμύδι σε λεπτά φετάκια

2-3 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κ.σ. κοφτή φρέσκο βούτυρο αγελάδος Lurpak

αλάτι-πιπέρι

φρέσκο βούτυρο αγελάδος Lurpak για να αλείψουμε το ψωμί

3 αβγά

1/2 φλ. κρέμα γάλακτος Arla

1/2 ποτήρι φρέσκο γάλα

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε μέχρι να κάψει πολύ ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε τη μία κουταλίτσα βούτυρο, τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια.

20170220_144026

Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε σε πολύ δυνατή φωτιά για 1 λεπτό περίπου, μέχρι να ψηθούν και να μαραθεί το κρεμμύδι.

20170220_144117

Ρίχνουμε τον μαϊντανό και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

20170220_144953

Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι που να χωράει ίσα-ίσα 4 φέτες ψωμί του τοστ.

Βουτυρώνουμε ελαφρά 4 φέτες ψωμί και τις τοποθετούμε στο ταψί.

Απλώνουμε πάνω τους 4 φέτες τυρί Havarti.

Απλώνουμε ομοιόμορφα τα μανιτάρια πάνω στο τυρί.

Σκεπάζουμε με άλλες 4 φέτες τυρί και από πάνω με άλλες 4 βουτυρωμένες φέτες ψωμί.

Σε ένα μπολ, χτυπάμε με πιρούνι τα αβγά με την κρέμα και το γάλα και λίγο αλάτι.

20170220_145007

Περιχύνουμε το σουφλέ και πιέζουμε τις φέτες να βουτηχτούν καλά στο υγρό μείγμα.

Βάζουμε από πάνω το λίγο τυράκι που έχει περισέψει και ψήνουμε σε ζεστό φούρνο, στους 180-200 βαθμούς, μέχρι να στερεοποιηθεί το σουφλέ και να ροδίσει, για 20-25 λεπτά περίπου.

20170220_151043

Το τρώμε αυστηρά ζεστό-καυρό, μόλις βγει από το φούρνο!

20170220_150851

Το καλό φαγητό αξίζει Lurpak!