Καθώς στα περισσότερα φαγητά που μαγειρεύω δεν λείπει ποτέ το σκόρδο, καημό μεγάλο έχω που τα τελευταία χρόνια τα σκόρδα, που τα περισσότερα έρχονται από την Κίνα, δεν μυρίζουν πια σκόρδο, είναι ουδέτερα, δεν δίνουν τη γεύση που έδιναν άλλοτε στο φαγητό. Στη Νέα Βύσσα, στον Έβρο, το ντόπιο σκόρδο, καλλιεργείται από το 1923. Η συγκεκριμένη ποικιλία έχει υψηλότερη απόδοση στο αιθέριο έλαιο αλλά και σε όλες τις ουσίες που κάνουν το σκόρδο πραγματική ασπίδα ενάντια στη γήρανση, τα καρδιακά νοσήματα και τον καρκίνο. Όταν το πρωτοαγόρασε, μύρισε επιτέλους η κουζίνα μου αληθινό, παλιό, ελληνικό σκόρδο.
www.aspee.gr Αγροτικός Συνεταιρισμός Σκόρδου Βύσσας 2552071161