sard

Η παπαλίνα, η μικρή σαρδέλα του κόλπου της Καλλονής στη Λέσβο, θεωρείται η νοστιμότερη σαρδέλα της Ελλάδας. Δεν μεγαλώνει πολύ γιατί μεγαλώνει σε κλειστά νερά, αλλά μοσχοβολά ιώδιο και είναι δύσκολο να την βρεις στην πόλη. Τα παιδιά στο Δίκταμο κάνουν όλη τη δουλιά για σένα: την καθαρίζουν, την πλένουν με ξύδι από το αλάτι της και τη συσκευάζουν μία-μία και καθαρή. Εσύ έχεις να προσθέσεις μόνο το λαδολέμονο ή λίγο ξύσι και λάδι για τον νοστιμότερο μεζέ της νηστείας.

Δίκταμο, Καραολή & Δημητρίου 63, Ν. Ελβετία, 2107658530