rovitsa

Παρ’όλο που είναι πεντανόστιμη, ανάλαφρη, γρήγορη στο μαγείρεμα και καλόβολη, αφού δεν χρειάζεται μούλιασμα από την προηγούμενη, η ροβίτσα ανήκει στα πιο άγνωστα και λιγότερο δημοφιλή όσπρια. Σ’αυτή τη σαλάτα το σπανάκι, η ντομάτα και η λεμονάτη σος του ταχινιού δίνουν μια υπέροχη δροσιά.

Υλικά

250 γρ. ροβίτσα

200 γρ. φρέσκο φύλλα από σπανάκι

15 ντοματίνια κομμένα στη μέση ή 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες κομμένες σε κομματάκια

1 μεγάλο κρεμμύδι σε ροδέλες

χυμό από 1 λεμόνι

3 κ.σ. ταχίνι

2 κ.σ. νερό

4 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Σε άφθονο αλατισμένο νερό με αλάτι, βράζουμε τη ροβίτσα μέχρι να μαλακώσει. Τη στραγγίζουμε.

Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με λίγο αλάτι μέχρι να μαραθεί.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ροβίτσα, τη ντομάτα, το σπανάκι και το κρεμμύδι.

Στο μούλτι ή σε ένα μπολ, χτυπάμε το ταχίνι, το ελαιόλαδο, το χυμό του λεμονιού, λίγο αλάτι και πιπέρι. Δοκιμάζουμε μήπως χρειάζεται λίγο παραπάνω λεμόνι.

Περιχύνουμε τη σαλάτα.

Tips

Την ίδια σαλάτα μπορούμε να την κάνουμε με χοντρές φακές, ρεβύθια ή φασόλια.