IMG_0294

Τα αγαπώ γιατί είναι πεντανόστιμα αλλά και όσπριο της τελευταίας στιγμής, που βράζει μέσα σε είκοσι λεπτά και δεν χρειάζεται να το μουλιάσεις “αποβραδίς” που λέγανε και οι παλιές…

Τα μαυρομάτικα γίνονται μια υπέροχη, υγιεινή σαλάτα που τρώγεται και σαν χορταστικότατο “κυρίως” και είναι από τα όσπρια που τα τρως ευχάριστα ακόμη και στη ζέστη του καλοκαιριού.

Υλικά

200 γρ. μαυρομάτικα βρασμένα σε νερό με αλάτι και στραγγισμένα

2 ντομάτες

2 πράσινες πιπεριές

1 κόκκινη πιπεριά

1 κρεμμύδι

(τα λαχανικά τα κόβουμε όπως στη χωριάτικη)

1 αβοκάντο σε φέτες

1/2 φλ. καλαμπόκι

1 φλ. ελιές (όποιες σας αρέσουν)

μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

Για τη σος

χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι

1/2 φλ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. μπαλσάμικο

1 κ.γ. μέλι

αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα φασόλια αλλά προσέχουμε να τα στραγγίξουμε τη στιγμή που έχουν μαλακώσει και πριν αρχίσουν να διαλύονται, για να γίνει πιο όμορφη η σαλάτα μας.

Χτυπάμε σε μπολάκι τα υλικά της σος.

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μας με τη σος.

Συνοδεύουμε με αραβικές πιτούλες που θα τις ζεστάνουμε στην τοστιέρα.