IMG_20190617_184728

Το καλοκαίρι, κανείς δεν θέλει να τσιτσιρίζεται πάνω από τις κουζίνες και τους φούρνους. Όλοι αποζητάμε κάτι ελαφρύ, δροσερό, υγιεινό, με λίγες θερμίδες αλλά και χορταστικό, κάτι που να γίνεται γρήγορα και εύκολα.

IMG_20190617_184754

Σαν αυτή τη σαλάτα με βουτυράτες γαρίδες. Αν βρείτε φρέσκες, το αποτέλεσμα θα είναι ακόμη πιο λαχταριστό. Το μυστικό, στο σοτάρισμα της γαρίδας με φρέσκο βούτυρο αγελάδος και σκόρδο. Από μόνες τους έτσι ετοιμάζουν και μια αυτόνομη, πεντανόστιμη τηγανιά, που γίνεται και με ακαθάριστο, φρέσκο μικρό γαριδάκι, που τρώγεται σαν τσιπς.

Υλικά

500 γρ. γαρίδες μεγάλες καθαρισμένες (φρέσκες ή κατεψυγμένες)

2 κ.σ. βούτυρο γάλακτος Lurpak

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

1 αβοκάντο κομμένο σε λεπτές φέτες

1 συσκευασία κατεψυγμένο μείγμα λαχανικών (καλαμπόκι, κόκκινη πιπεριά, αρακάς)

1 αγγουράκι σε λεπτές φέτες

μείγμα από πρασινάδες ή σκέτο μαρούλι χοντροκομμένο

15 ντοματίνια κομμένα στη μέση

1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

3-4 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο

Για τη σος

3/4 φλ. ελαιόλαδο

χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι

1 κ.σ. ξύδι

1 κ.γ. μουστάρδα

αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεπαγώνουμε τις γαρίδες και τις στεγνώνουμε πολύ καλά με χαρτί κουζίνας από τα υγρά τους.

Ζεσταίνουμε μέχρι να κάψει ένα αντικολλητικό τηγάνι.

Βάζουμε το βούτυρο και μόλις λειώσει, προσθέτουμε τις γαρίδες. Αλατίζουμε, φέρνουμε δυό βόλτες.

Ρίχνουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε συνεχώς σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά. Αφήνουμε τις γαρίδες να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.

IMG_20190617_184216

Σε άφθονο αλατισμένο νερό που βράζει, ζεματάμε τα κατεψυγμένα λαχανικά για 1 λεπτό. Τα στραγγίζουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Σε μια πιατέλα, τοποθετούμε τα λαχανικά σε σειρές, εκτός από τον μαϊντανό και το κρεμμυδάκι.

Πάνω τοποθετούμε τις γαρίδες.

Αλατίζουμε ελαφρά.

Χτυπάμε καλά όλα μαζί τα υλικά της σος.

Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σος, πασπαλίζουμε με το κρεμμυδάκι και τον μαϊντανό.

Ανακατεύουμε τη σαλάτα στο τραπέζι.

IMG_20190617_184744

Το καλό φαγητό αξίζει Lurpak!