20170311_142704

Το σπανάκι και τα φρέσκα μυρωδικά το κάνουν να διαφέρει.

Υλικά

1 κιλό γαρίδες μεσαίες ή μικρές

1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια

1 φλ. ελαιόλαδο

1 ποτηράκι λευκό κρασί ή ούζο

1 κιλό μαρούλι ή σπανάκι

1 φλ. του καφέ ρύζι καρολίνα

1 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι

1 κ.σ. κορν-φλάουρ

αλάτι-πιπέρι

20170311_142655

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με το κρεμμύδι μέχρι να μαραθούν.

Προσθέτουμε τις γαρίδες και φέρνουμε μια-δυό βόλτες.

Σβήνουμε με το κρασί ή το ούζο, ρίχνουμε τα μαρούλια ή το σπανάκι, προσθέτουμε το ρύζι και 1 ποτήρι νερό.

Ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά.

Ρίχουμε τον άνηθο και τον μαϊντανό.

Διαλύουμε το κορνφάουρ στο χυμό λεμονιού μαζί ένα φλ. κρύο νερό, το ρίχνουμε στο φαγητό, ανακατεύουμε, προσθέτουμε το ξύσμα και αφήνουμε να πάρει μια-δυό βράσεις μέχρι να δέσει ελαφριά η σάλτσα.

20170311_142823

Tips

*Μπορούμε να προσθέσουμε μύδια, γυαλιστερές, καλαμαράκι, σουπιά, χταπόδι, καραβίδες ή και κομματάκια από φιλέτο ψαριού. Αλλά και να φτιάξουμε την ίδια συνταγή με χταποδάκι και καλαμαράκια από κονσέρβα.

*Αν είναι Πάσχα και είσαι vegeterian, αυτή η συνταγή μαγειρεύει μια υπέροχη, εναλλακτική μαγειρίτσα.