Ο Φιλάρετος Ψημένος μου θύμισε αυτούς τους καταπληκτικούς κεφτέδες που φτιάχνανε παλιά στο Πήλιο. Με έμπνευση από την κουζίνα του φτωχού, με βάση την πατάτα και το μεθυστικό άρωμα της φρέσκιας ρίγανης, τραγανοί απ’έξω και ζουμεροί από μέσα, αυτοί οι κεφτέδες τρώγονται σαν κυρίως με μια σαλάτα στο καθημερινό τραπέζι αλλά σερβίρονται και σαν συνοδευτικές κροκέτες με κρέας ή κοτόπουλο.
Υλικά
4 μέτριες βρασμένες ζεστές πατάτες
1 ματσάκι φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
2 αβγά
300 γρ. τριμμένη φέτα ή κάποιο κίτρινο τυρί
100 γρ. αλεύρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα σε αλατισμένο νερό, τις ξεφλουδίζουμε και όσο είναι ζεστές τις πολτοποιούμε με το πιρούνι σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι, αφήνουμε λίγο το μείγμα να σφίξει στο ψυγείο και πλάθουμε πλακουτσωτά κεφτεδάκια.
Τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε άφθονο ελαιόλαδο.