Κλασική σούπα του ιταλού φτωχού του Νότου, όπως η πίτσα, η μακαρονάδα αλλά και κάθε πιάτο της cuccina povera,έχει μια νοστιμιά θεϊκή! Την επόμενη φορά που θα σας μπαγιατέψει ψωμί, μην το πετάξετε. Κρατείστε το να φτιάξετε αυτή τη μαγική σούπα, μέσα σε 15 μόλις λεπτά.
Υλικά
1 συσκευασία κονκασέ
2 σκελίδες σκόρδο
1 γεμάτο κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κρέας
1 κ.γ. ξερό βασιλικό
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ φλ. ελαιόλαδο
3 χοντρές φέτες μπαγιάτικο ψωμί χωρίς την κόρα
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Πολτοποιούμε στο μούλτι το κονκασέ με το σκόρδο.
Σε μια μέτρια κατσαρόλα, βάζουμε το ελαιόλαδο, το κονκασέ με το σκόρδο, αλάτι, τη ζάχαρη, το μείγμα μπαχαρικών και τον βασιλικό.
Μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Κομματιάζουμε το ψωμί σε μπουκιές και το ρίχνουμε στο τέλος, μαζί με τον μαϊντανό και τη ρίγανη.
Μόλις παπαριάσει το ψωμί, σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Tips
*Ένα προζυμένιο, χωριάτικο ψωμί δίνει πιο νόστιμο αποτέλεσμα.
*Το καλοκαίρι, αντί για κονκασέ θα βάλουμε 3 φρέσκιες, ώριμες ντομάτες και αντί για μαϊντανό θα βάλουμε φρέσκ βασιλικό από τη γλάστρα.