20160308_113627

Πολλές φορές, όταν κάνεις κάτι με φύλλο κρούστας, σου περισεύουν φύλλα. Κάποια στιγμή που αποφάσισα να καθαρίσω το ψυγείο, βρήκα δυό ξεχασμένα πακετάκια με 2-3 φύλλα στο καθένα. Ωπ! σκέφτηκα, πάνω που ετοιμαζόμουν να κάνω πίτσα για βραδινό. Αντί να ζυμώνω φύλλο, γιατί να προσπαθήσω μια διαφορετική πίτσα με βάση από τραγανά, φυλλαράκια κρούστας; Βγήκε καταπληκτική και πανεύκολη. Εγώ σας δίνω ενδεικτικά τα υλικά, εσείς αυτοσχεδιάζετε με ό,τι αγαπάτε και ό,τι έχει το δικό σας ψυγείο για τη γέμιση. Εδώ χωράνε τα πάντα όλα, αλλαντικά, τυριά, λαχανικά ακόμη και το φαγητό που περίσεψε από την προηγούμενη, ας πούμε κοτόπουλο, κοκκινιστό ή κιμάς για μακαρόνια.

 

20160308_111758

Υλικά

4-5 φύλλα κρούστας

150 γρ. βούτυρο Lurpak

10 φέτες σαλάμι αέρος ψιλοκομμένο σε μπαστουνάκια

1 πιπεριά σε μπαστουνάκια

300 γρ. φέτα σπασμένη

100 γρ. κεφαλοτύρι ή μοτσαρέλα Arla τριμμένη

1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

2 φλ. γάλα

2 αβγά

πιπέρι-λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο και βουτυρώνουμε ένα ταψί.

Απλώνουμε πατσαβουριαστά τα φύλλα, αφού πρώτα βουτυρώσουμε το καθένα ξεχωριστά. Αν περισέψει βούτυρο, το περιχύνουμε στα φύλλα. Προσοχή, θέλουμε να φτάνουν ως τη μέση του ταψιού, χαμηλά, να μοιάζουν στο πάχος με βάση πίτσας.

Απλώνουμε ομοιόμορφα την πιπεριά, το σαλάμι και τα τυριά, πασπαλίζουμε με την πάπρικα.

Χτυπάμε το γάλα με τα αβγά, αλατίζουμε ελαφρά, πιπερώνουμε!

Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα πάνω στην πίτσα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε ζεστό φούρνο, για 30-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Ζεστό, απλά δεν παίζεται!

Lurpak, κάντε τα μαγικά σας!