Υλικά για 6-8 άτομα
7 φύλλα κρούστας
3 μεγάλα ριγανάτα λουκάνικα Μιράν
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
3 φλ. τριμμένα κίτρινα τυριά
4 αβγά
1 γιαούρτι στραγγιστό
1 ποτήρι γάλα
ελαιόλαδο για το ταψί και τα φύλλα
Εκτέλεση
Αφαιρούμε την εξωτερική πέτσα από το λουκάνικο και κομματιάζουμε σε πολύ μικρά κομματάκια το εσωτερικό του. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, σοτάρουμε το λουκάνικο με το κρεμμύδι, μέχρι να μαραθεί και να ροδίσει. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Στο μεταξύ, στρώνουμε τσαλακωμένα τα τρία φύλλα στον πάτο ενός λαδωμένου πυρέξ και δεν ξεχνάμε να τα λαδώσουμε όλα καλά. Αφήνουμε στις άκρες λίγο φύλλο να προεξέχει, για να φτιάξουμε στη συνέχεια το γείσο. Απλώνουμε το μείγμα του λουκάνικου στα φύλλα. Σκεπάζουμε με ένα φύλλο κρούστας και το λαδώνουμε. Απλώνουμε ομοιόμορφα τα τυριά πάνω στο φύλλο, αφού κρατήσουμε λίγο τυρί για να το πασπαλίσουμε στην επιφάνεια. Σκεπάζουμε με τα τρία τελευταία φύλλα τσαλακωμένα, γυρίζουμε ωραία το γύρω-γύρω. Χαράζουμε με μυτερό μαχαίρι το σουφλέ σε κομμάτια. Σε μια λεκάνη χτυπάμε καλά με το πιρούνι τα αβγά, το γάλα και το γιαούρτι. Περιχύνουμε το σουφλέ με το μείγμα και το ψήνουμε στον αέρα, στους 180 βαθμούς για 45 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
*Προτιμείστε ένα ντόπιο λουκάνικο καλής ποιότητας, με ισορροπημένα λιπαρά. Aυτό που σας προτείνω του Μιράν, είναι ιδανικό γιατί δεν βγάζει λιπαρότητα και η διακριτική του γεύση που θυμίζει φρέσκο κρέας “δένει” απόλυτα με τα υπόλοιπα υλικά χωρίς να τα επισκιάζει. Όλα τα λεφτά σ’αυτή τη συνταγή είναι η γλυκιά γεύση του κρεμμυδιού που ψήνεται με το λίγο λιπάκι του λουκάνικου και δανείζεται τα αρώματά του.