pitanew

Ο Μιράν (Ευριπίδου 45, 2103217187) δεν είναι μόνον ο παστουρμάς και το σουτζούκι του. Ακόμη κι αν δεν είναι καθόλου του γούστου σου η μυρωδιά από τσιμένι της Ανατολής, ο Μιράν είναι η μαγική σπηλιά του Αλη-Μπαμπά για όσους νοιάζονται για τα υπέροχα προϊόντα της ελληνικής, μικρής παραγωγής, αλλαντικά, τυριά, αλίπαστα, ζυμαρικά, παξιμάδια, κατεψυγμένα προϊόντα και σάλτσες, εκεί όπου η νοστιμιά συναντά την παράδοση και την ποιότητα, εκεί όπου τίποτα δεν βλάπτει την υγεία, οταν όλα γίνονται χωρίς χημείες και συντηρητικά. Το παστό χοιρινό του Δαγρέ από την Αρκαδία, ακολουθεί την κλασική συνταγή της Πελοποννήσου, μπαίνει στα τηγανητά αβγά και τις ομελέτες αλλά γίνεται και μια πανεύκολη, νόστιμη πίτα.

Υλικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας

6 αβγά

2 ποτήρια γάλα

3 φλ. τριμμένο κασέρι

1 κ.γ. κοπανισμένο στο γουδί κόλιανδρο

1 συσκευασία παστό χοιρινό κομμένο σε μπουκίτσες

200 γρ. βούτυρο αγελάδος λιωμένο

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε πατσαβουριασμένα τα μισά φύλλα του πακέτου. Τα βουτυρώνουμε με ένα πινέλο.

Σκορπάμε ομοιόμορφα το κασέρι, το παστό χοιρινό και τον κόλιανδρο.

Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα επίσης πατσαβουριασμένα.

Χτυπάμε το γάλα με τα αβγά και περιχύνουμε το φύλλο. 

Περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει το φύλλο.

Τρώμε την πίτα ζεστή μόλις βγει από το φούρνο.