pita

Φτιάχνεται πανεύκολα, δεν υπάρχει περίπτωση να μην σου πετύχει και είναι αυτή που πρώτη τρώγεται σε όλα τα καλέσματά μου, όσο κι αν δίπλα της στο τραπέζι βρίσκονται γαρίδες ή ένα ολόκληρο αρνάκι στο φούρνο με πατάτες. To παστράμι της δίνει ένα ελαφρύ, φινετσάτο και πιπεράτο ταυτόχρονα αλλαντικό άρωμα ενώ το παλαιωμένο κασέρι της Ξάνθης λιώνει αφήνοντας το γλυκό, βουτυράτο άρωμα του σωστά ωριμασμένου τυριού.

Υλικά

1 φύλλο κουρού

200 γρ. κασέρι Ξάνθης σε λεπτές φέτες

200 γρ. παστράμι σε φέτες

4 μεγάλα κρεμμύδια σε φέτες

σουσάμι καβουρδισμένο

3 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα κρεμμύδια. Αλατίζουμε. Ανακατεύοντας συχνά, καραμελλώνουμε τα κρεμμύδια μέχρι να πάρουν ένα καφετί, καραμελλένιο χρώμα.

Λαδώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε το φύλλο.

Στρώνουμε τον πάτο με τα κρεμμύδια.

Πάνω τους απλώνουμε τις φέτες το παστράμι και τελειώνουμε με το κασέρι.

Κλείνουμε σαν πακέτο τις γωνίες της ζύμης που περισεύουν, τις αλείφουμε με νερό και πάνω στο γείσο στρώνουμε το σουσάμι, πιέζοντας με τα δάχτυλά μας.

Ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει το φύλλο, περίπου 30 λεπτά.

Tip

Το παστράμι και το κασέρι θα το βρείτε στου Μιράν, Ευριπίδου 45, 2103217