lagos

Τρώγεται σαν τοστ ή σαν πρωτότυπο club sandwitch, το παίρνεις μαζί σου στο σχολείο ή στο γραφείο, το σερβίρεις σαν πίτα στο καθημερινό τραπέζι, φτιάχνεται πανεύκολα και γρήγορα, το λατρεύεις για όλες τις μέρες και το πιο νόστιμο απ’όλα είναι ότι το έχει εμπνευστεί ο Ανδρέας Λαγός.

Υλικά για 4-6 άτομα

Για τη ζύμη

300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

200 γρ. χλιαρό γάλα

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

2 αβγά ελαφρώς χτυπημένα

100 γρ. ελαιόλαδο

αλάτι-πιπέρι

Για τη γέμιση

12 φέτες μορταδέλα

200 γρ. φέτα χοντροσπασμένη

2 φινόκιο κομμένα σε λεπτές φέτες

1 κ.σ. ελαιόλαδο

Για το ταψί

ελαιόλαδο

2 κ.σ. σιμιγδάλι χοντρό

Για την επικάλυψη

2 κ.σ. ελαιόλαδο

παπαρουνόσπορο

Εκτέλεση

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε με 1 κ.σ. και λίγο αλάτι, το φινόκιο μέχρι να μαρ

Για τη ζύμη

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα μαζί τα υλικά, μέχρι να πάρουμε έναν πολύ παχύρευστο χυλό.

Λαδώνουμε ένα ταψί και πασπαλίζουμε τον πάτο του με το σιμιγδάλι.

Στρώνουμε τη μισή ζύμη και απλώνουμε πάνω τη μορταδέλα, το τυρί και το φινόκιο. 

Απλώνουμε από πάνω την υπόλοιπη ζύμη με τη βοήθεια ενός κουταλιού. 

Αλείφουμε με ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με τον παπαρουνόσπορο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.