βιολογικο-πετιμεζι-καραγγελη_188

Πετιμέζια έχω δοκιμάσει πολλά, καθώς τα βάζω πολύ, τόσο στα γλυκά, όσο και στις σάλτσες των μαγειρευτών, στις μαρινάδες ή σε μια σος για σαλάτα. Τα προτιμώ από τη ζάχαρη για τις ευεργετικές τους ιδιότητες, έχουν, όμως, ένα κακό τα περισσότερα: πολύ έντονο καραμελλένιο άρωμα, που κλέβει την παράσταση όπου το βάλεις. Μέχρι που δοκίμασα το βιολογικό, άθερμο πετιμέζι του Καραγγελή. Με σταφύλια από τους αμπελώνες της Μεσσηνίας, από καμπερνέ, μερλό, σιρά και αηγιωργίτικο, χάρη στην άθερμη συμπύκνωση, διατηρεί όλα τα θρεπτικά συστατικά και τα αρώματα του σταφυλιού αλλά πολύ πιο διακριτικά. Πιο ρευστό από τα υπόλοιπα, υποτάσσεται σε όποια συνταγή το βάλεις, χαρίζοντας μόνο, διακριτικό το άρωμα του σταφυλιού, τόσο που μπορείς να το βάλεις ακόμη και στον καφέ χωρίς να αλλοιώσει τη γεύση του. Kαι τρώγεται ακόμη πιο ευχάριστα στο γιαούρτι, στο παγωτό, στα γλυκά με λευκές κρέμες, ακόμη και σε κοκτέιλ.

www.karagelis.gr (Έχει και e-shop)