penes

Άλλη μια μακαρονάδα της τελευταίας στιγμής, που σου κάνει τη χάρη να γίνεται γρήγορα, να είναι πεντανόστιμη και να μην χρειάζεται ταλέντο σεφ για να σου πετύχει. Μου την έφτιαξε στην εκπομπή ο Αλέξης Γαμπιεράκης.

Υλικά

500 γρ. πένες (ή όποιο άλλο κοντό ζυμαρικό έχουμε στο ντουλάπι)

1 φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε κυβάκια

1 κολοκύθι κομμένο σε ψιλά κυβάκια

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. κάρυ

1 κ.σ. ντομάτα ψιλοκομμένη ή πελτέ

1 φλ. γάλα καρύδας

2-3 κ.σ. κρέμα γάλακτος

50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

1 σφηνάκι λευκό κρασί

αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πένες σε άφθονο αλατισμένο νερό. Δεν τις στραγγίζουμε.

Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε σε ένα φαρδύ τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το κοτόπουλο για 1-2 λεπτά μαζί με το κάρυ.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κολοκύθι, αλατίζουμε, συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν και σβήνουμε με το κρασί. Το αφήνουμε να εξατμιστεί.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και ρίχνουμε στο τηγάνι, τη ντομάτα, το γάλα καρύδας και την κρέμα.

Μόλις “δέσει” η σάλτσα, προσθέτουμε τις πένες με όσο νεράκι “πιάσει” η τρυπητή κουτάλα, μαζί με την παρμεζάνα.

Ανακατεύουμε καλά και μόλις εξατμιστούν όλα τα υγρά, σερβίρουμε!