arabiata

Η διαφορά σ’αυτή την πεντανόστιμη μακαρονάδα είναι ότι ακολουθεί την τεχνική που γίνεται το σαγανάκι. Οι πένες σχεδόν ψήνονται μέσα στην σάλτσα, ρουφάνε όλη τη νοστιμιά της και η φέτα χυλώνει γλυκά και ελαφρώς πικάντικα το σύνολο.

Υλικά

500 γρ. πένες

3 λουκάνικα πικάντικα σε ροδέλες

1 κουτί ντοματάκι κονκασέ

1 κ.γ. κοφτό μπούκοβο

3 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο στο χέρι

12-15 ελιές θρούμπες χωρίς το κουκούτσι

1 κ.γ. ζάχαρη

150 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

250 γρ. φέτα σπασμένη σε κομματάκια

1/2 φλ. ελαιόλαδο

1 ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο

λίγο αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε τις πένες να βράσουν στο μισό χρόνο απ’όσο γράφει το πακέτο. Δεν τις στραγγίζουμε.

Ζεσταίνουμε σε ένα φαρδύ τηγάνι το ελαιόλαδο, σπάμε λίγο το σκόρδο και το τηγανίζουμε για 1 λεπτό, να αρωματίσει το ελαιόλαδο. Πετάμε το σκόρδο.

Βάζουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι, το λουκάνικο και το μπούκοβο και σοτάρουμε μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι.

Προσθέτουμε το ντοματάκι, τον βασιλικό, τις ελιές, τη ζάχαρη, λίγο αλάτι και 1 ποτήρι νερό.

Προσθέτουμε το κεφαλοτύρι και τη φέτα.

Μεταφέρουμε με κουτάλα τρυπητή τις πένες στο τηγάνι και τις αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να μαλακώσουν και να χυλώσει η σάλτσα.