Σαν νηστίσιμο κυρίως πιάτο με μια πράσινη σαλάτα ή σαν συνοδευτικό σε κρεατικά, πουλερικά και ψάρια, αυτές οι πατατούλες κρύβουν όλη τη νοστιμιά που λαχταράς από μια πατάτα.
Υλικά
1 κιλό baby πατατούλες με τη φλούδα
2-3 κλωναράκια θυμάρι
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 μεγάλη κ.σ. μαργαρίνη
1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο ή για κρέας
αλάτι χοντρό-πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε σχολαστικά τρίβοντας με βουρτσάκι τις πατάτες.
Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε ολόκληρες τις πατατούλες, μέχρι να μαλακώσουν αλλά χωρίς να λιώσουν και να “σκάσουν”. Τις στραγγίζουμε. Κόβουμε στα 2 τις μεγαλύτερες.
Ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το θυμάρι, τις πατατούλες, το σκόρδο, χοντρό αλάτι και το μείγμα μπαχαρικών.
Τις ανακατεύουμε προσεχτικά μέχρι να ροδοκοκκοκινίσουν από όλες τις πλευρές.
Πασπαλίζουμε με μπόλικο πιπέρι και σερβίρουμε.
Tips
*Όταν βράσεις τις πατάτες και μετά τις περάσεις από το τηγάνι, η πατάτα γίνεται τραγανή σαν τηγανητή αλλά δεν ρουφάει καθόλου λάδι.
*Επειδή τα λαχανικά που μεγαλώνουν κάτω από τη γη συγκεντρώνουν τα περισσότερα φυτοφάρμακα, καλό είναι οι πατάτες μας να είναι βιλογικές.
*Αν δεν τις θέλουμε νηστίσιμες, τις τηγανίζουμε σε φρέσκο αγελαδινό βούτυρο κι όχι σε μαργαρίνη. Το άρωμά του είναι ασύγκριτο!