sint

Οι πατάτες γιαχνί μπορούν να αποκτήσουν ένα άλλο, αρωματικό ενδιαφέρον αν απλά προσθέσεις μερικά έξτρα λαχανικά. Μόνο φροντείστε να έχετε και φρέσκο ψωμάκι από δίπλα. Για τις άκρως ενδιαφέρουσες βούτες!

Υλικά

1 κιλό πατάτες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια

5-6 κλωναράκια σέλινο χοντροκομμένα

6 κολοκυθάκια baby ολόκληρα ή κομμένα στη μέση

2 καρότα σε ροδέλες

2 ντομάτες κομμένες σε χοντρά κομμάτια

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1 κ.γ. ζάχαρη

3/4 φλ. ελαιόλαδο

αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια φαρδιά και χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα καρότα, τα κολοκυθάκια και τις πατάτες για 2 λεπτά περίπου, μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι.

Προσθέτουμε το σέλινο, το σκόρδο, τις ντομάτες, τη ζάχαρη, αλάτι και τον πελτέ διαλυμένο σε 1 φλ. νερό.

Κατεβάζουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε κι αφήνουμε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, χωρίς όμως να διαλυθούν.

Σερβίρουμε με μπόλικο πιπέρι.

Tips

*Αν θέλουμε, στο τελευταίο λεπτό προσθέτουμε τριμμένη φέτα και την αφήνουμε να λιώσει.

*Επίσης την τελευταία στιγμή μπορούμε να προσθέσουμε ρίγανη και ψιλοκομμένο μαϊντανό.