Οι πατάτες γιαχνί μπορούν να αποκτήσουν ένα άλλο, αρωματικό ενδιαφέρον αν απλά προσθέσεις μερικά έξτρα λαχανικά. Μόνο φροντείστε να έχετε και φρέσκο ψωμάκι από δίπλα. Για τις άκρως ενδιαφέρουσες βούτες!
Υλικά
1 κιλό πατάτες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
5-6 κλωναράκια σέλινο χοντροκομμένα
6 κολοκυθάκια baby ολόκληρα ή κομμένα στη μέση
2 καρότα σε ροδέλες
2 ντομάτες κομμένες σε χοντρά κομμάτια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κ.γ. ζάχαρη
3/4 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια φαρδιά και χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα καρότα, τα κολοκυθάκια και τις πατάτες για 2 λεπτά περίπου, μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε το σέλινο, το σκόρδο, τις ντομάτες, τη ζάχαρη, αλάτι και τον πελτέ διαλυμένο σε 1 φλ. νερό.
Κατεβάζουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε κι αφήνουμε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, χωρίς όμως να διαλυθούν.
Σερβίρουμε με μπόλικο πιπέρι.
Tips
*Αν θέλουμε, στο τελευταίο λεπτό προσθέτουμε τριμμένη φέτα και την αφήνουμε να λιώσει.
*Επίσης την τελευταία στιγμή μπορούμε να προσθέσουμε ρίγανη και ψιλοκομμένο μαϊντανό.