IMG_20180818_134535 (1)

Όταν ήμουν μικρή, αυτό ήταν το φαγητό της Κυριακής μας. Η γιαγιά, άλλοτε το έφτιαχνε με μοσχαράκι άλλοτε με κατσικάκι. Μια κλασική συνταγή που επιβιώνει στα πανηγύρια του Αιγαίου αλλά που με το χρόνο έχει ξεχαστεί από τις σπιτικές μας κουζίνες. Όλη της η μαγεία, οι πατάτες! Που έχουν ρουφήξει το άρωμα από το κρέας, το βούτυρο και τη ντομάτα. Τις λειώνεις με το πιρούνι φτιάχνοντας ένα αυτοσχέδιο πουρέ στο πιάτο και…βλέπεις οράματα! Αξίζει να την ξαναθυμηθούμε!

IMG_20180818_134752

Υλικά

1 κιλό μοσχαράκι (χτένι ή ποντίκι) σε μερίδες

1 κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες

150 γρ. βούτυρο γάλακτος Lurpak

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2-3 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια

1 συσκευασία κονκασέ περασμένο από το μούλτι

1 κ.γ. ζάχαρη

μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια φαρδιά, χαμηλή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το βούτυρο και ροδίζουμε το κρέας.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθούν.

Σβήνουμε με τη ντομάτα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, αλατίζουμε και ρίχνουμε 2 ποτήρια νερό.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε το κρέας μέχρι να μαλακώσει.

Στο τελευταίο μισάωρο πάνω-κάτω, ρίχνουμε τις πατάτες και τις αλατίζουμε.

Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.

Ίσως στη διάρκεια χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νεράκι.

Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και καλή μας όρεξη!

Tips

*Μπορούμε να το κάνουμε με χοιρινό, με αρνάκι ή με κοτόπουλο.

*Μια πράσινη πιπεριά σε κυβάκια του δίνει επιπλέον άρωμα.

Το καλό φαγητό αξίζει Lurpak!