s_galopoula_0692086bf491139d7809bc9c99517664

Αλλαντικό με παράδοση πάνω από 4 αιώνες σε όλη την κεντρική και Δυτική Ασία, ο παστουρμάς, είναι πάνω απ’όλα παράδοση που παράγεται πάντα με τον ίδιο, αγνό τρόπο, είναι τεχνική: αλατισμένο κρέας που ξεραίνεται στον αέρα για 25 μέρες, πιέζεται σε πρέσα για να πάρει το σχήμα του, αναπαύεται για μια εβδομάδα και τέλος καλύπτεται με ένα αρωματικό μείγμα από τσιμένι, το οποίο δίνει και τη χαρακτηριστική, έντονη νοστιμιά του. Ο Μιράν μας έμαθε ότι παστουρμά μπορείς να κάνεις από οποιοδήποτε κρέας, μοσχάρι, βοδινό, αρνάκι, καμήλα αλλά και με κάθε διαφορετικό κομμάτι του ζώου. Τα πάντα είναι θέμα γεύσης. Ο ολοκαίνουριος παστουρμάς από φιλέτο γαλοπούλας, μια νέα νοστιμιά, με πιο ήπια γεύση και βουτυράτο κρέας. 

Μιράν, Ευριπίδου 45, 2103217187