unnamed

Η ιστορία του καλού παστουρμά χάνεται στα βάθη του χρόνου-του Βυζαντινού! Κρύβεται στην παλιά, οικογενειακή συνταγή, την οποία, όπως στην περίπτωση της οικογένειας Μιράν, οι απόγονοι φροντίζουν να τιμήσουν ατόφια, χωρίς την παρέμβαση της σύγχρονης χημείας. Η νοστιμιά του ξεκινά από το ζώο: το μοσχαράκι οφείλει να μεγαλώσει ευτυχισμένο και ελεύθερο στους αγρούς, για να δώσει το πιο νόστιμο κρέας, το πιο αγνό. Ύστερα είναι η επιλογή των μπαχαρικών και μετά η φυσική ωρίμανση σε ευήλιους χώρους, που μπορεί να κοστίζει παραπάνω αλλά κάνει όλη τη διαφορά στη γεύση. Αν επιλέξεις τον παστουρμά από μπούτι, παίρνεις ένα κομμάτι όλο ψαχνό, χωρίς λίπη, πιο οικονομικό από το φιλέτο, τρυφερό και ζουμερό.

Μιράν, Ευριπίδου 45, 2103217187