Το φιλέτο είναι ό,τι εκλεκτότερο στο μοσχάρι, το πιο πολύτιμο κομμάτι, το πιο τρυφερό, το πιο σπάνιο, το πιο ακριβό. Το φιλέτο το ξέραμε στη σχάρα, ιδανικά ψημμένο ελάχιστα, για να κρατήσει τους χυμούς του. Σαν αλλαντικό, δεν το έχουμε συνηθίσει. Η παράδοση της οικογένειας Μιράν, που από τις αρχές του περασμένου αιώνα ακολουθεί φανατικά και με πίστη την οικογενειακή συνταγή, μας έμαθε όλα όσα δεν ξέραμε για τον παστουρμά. Ότι φτιάχνεται με όλα ξεχωριστά τα κομμάτια του μοσχαριού. Το καθένα με τη δική του γεύση, με λιγότερο ή περισσότερο λίπος, έτσι ώστε να μην βαρεθείς ποτέ τις χίλιες δυό διαφορετικές γεύσεις ενός παστουρμά. Αυτός από φιλέτο, ο εκλεκτότερος, ακριβώς στο πνεύμα της πιο μεγάλης γιορτής του χρόνου. Τον απολαμβάνεις σκέτο, λεπτοκομμένο στο χέρι, με ένα τσίπουρο ή ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.
Μιράν, Ευριπίδου 45, 2103217187