tarta

Μπορεί να την κάνει κι όποιος δεν έχει πατήσει ποτέ το πόδι του στην κουζίνα και είναι ικανή να φέρει σε οργασμό κάθε εραστή της σοκολάτας. Το μυστικό για να την απολαύσεις στα καλύτερά της είναι να τη βγάλεις από το ψυγείο έτσι ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, τότε που η σοκολάτα γίνεται βελούδινη και σου χαρίζει απλόχερα όλα τα αρώματά της.

Υλικά

1 πακέτο σφολιάτα

½ φλ. βούτυρο αγελάδος

Για τη γκανάς

300 γρ. κρέμα γάλακτος

260 γρ. κουβερτούρα

50 γρ. βούτυρο αγελάδος

1 κ.σ. μέλι

2 κ.σ. κουαντρό ή ρούμι ή κονιάκ

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα και στρώνουμε τη σφολιάτα. Την τρυπάμε με πιρούνι, γεμίζουμε τον πάτο με φασόλια και την ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Την αφήνουμε να κρυώσει. Πετάμε τα φασόλια. Σε ένα κατσαρόλι ζεσταίνουμε την κρέμα. Μόλις φτάσει σε σημείο βρασμού την κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.

Απλώνουμε την κρέμα πάνω στη σφολιάτα. Την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και την τρώμε πάραυτα! γιατί δυστυχώς η έτοιμη σφολιάτα όταν μείνει δεν είναι πια νόστιμη.